zaterdag 24 januari 2015

Welkom in het ziekenhuis van de BERENdokters!

Ja zeker... deze week vond je dokters en verpleegsters terug in onze klas. Er werd heel wat eerste hulp bij ongevallen toegediend in ons BERENziekenhuis. Daarnaast werd er heel wat bloed klaargemaakt in onze bloedbank. Ook in de apotheek werden pilletjes gemaakt volgens voorschrift. Het ging er heel bedrijvig en gezellig aantoe. Zalig om alle berenbengeltjes te zien genieten met een stralende glimlach op het gezicht en heel vaak 'oohhh' te horen zeggen als het opruimtijd is. Zeker weten dat in onze klas enkele verpleegsters en dokters in spé zitten...let op mijn woorden!



In onze bloedbank leerden we met inhouden omgaan en er werd dus heel wat bloed "gegeven" met de juiste maten. We leerden de voorbije week ook even over "bloed geven"... hoe belangrijk dat is voor mensen. Iedereen kan het wel eens nodig hebben. En zo stonden we ook even stil bij het werk van het "rode kruis".







In de apotheek werden heel wat medicijnen klaargemaakt. De apotheek-assistenten kregen heel wat voorschriften en moesten leren tellen... hoeveel pilletjes in een potje? Nadien op een sticker de naam van een patiënt en klaar voor gebruik!





En elke dag werd er hard gewerkt in onze BERENziekenhuis. De gewonden en zieke mensen werden met heel wat vriendelijkheid behandeld in onze ziekenhuiskamer. Het dokterskabinet stond niet stil.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten